Lånekassen merkelige? Vil påstå det

Ja-a. Idag fikk jeg stipendet mitt, både grunnstipend, utstyrs og borteboer stipend, samt lån. En betydelig sum da altså.
Egentlig er jo dette veldig bra, men jeg føler for å klage litt forde.

Dette går jo strengt talt ikke ann(klage på stipend da altså), her er det jo snakk om at jeg bare for penger for å gå på skole. Nå mener sikkert mange  at det å gå på skole er like hardt som jobb, men når man virkelig liker det man gjør på skolen og man går på vgs (og ikke øvrig udtanning,da jeg ikke har kjennskap til dette.høhø) Ja, da føles det  ut som om jeg bare for penger. Jeg er jo selfølgelig avhengig av disse pengene (jobb og skole? nei takk, stress), men det legger ikke noen demper på føelsen når jeg  tenker pådet.

Så hva klager jeg egentlig på?  Det er lånekassen sine behandlingstider(++) jeg klager på. Først da jeg gikk inn på lånekassen sine sider en gang før sommerferien så jeg at jeg trenkte Minkode. Greit nok, denne er det jo bare å bestille tenkte jeg, det gjorde jeg  også. Men dette skulle jeg kanskje ikke ha gjort. Nemmlig ikke før den 20Juli fikk jeg MinKode. Jeg burde kanskje ha gått ned til de som driver med dette, men har vanskeligheter for og tro at dette ville gått fortere. kanskje? whatevaz! Det ble nå sånn.

Jeg sendte inn søknad til lånekassen 21Juli, Det skal dem hvertfall ha! Å søke stipendet var både enkelt og oversiktelig. En uke etter dette fikk jeg beskjed om at den var behandlet.
Den 18 august fikk jeg derimot melding om at Behandlig var forsinket og at papirene ble sendt om en uke.  Papirene skolen for som jeg må sende tilbake(for å bekrefte at jeg går på skolen), kom 8dager etter dette. Nå den 3September  har jeg stipend, yee….

Men hvordan kan lånekassen lure meg sånn? sende forhåpningene mine så høyt opp i skyene, for egentlig skulle de papirene jeg skulle sende tilbake ligge der på min første skole dag. Tanken på å sende dette tilbake med en gang( for en gangs skyld) frydet meg. Tanken om at  pengene mine kunne være på kontoen allerede den 24 gjorde meg nesten spinnvill. Den meldingen den 18 gjorde meg  skikkelig sjokkert, hvordan kan noe somer ferdigbehandlig bli ubhandlet med utsettelse? Hvis planen var at jeg skulle snakke skikkelig ufortjent bra om dem fordi det virket som alt gikk på skinner. Ja så fikk dem faktisk til det!

Hva hvis jeg hadde en huseier som hadde ventet på pengene sine? eller et deposetum som må være inne for og få leiligheten?  Eller et eller annet som folk flest klarer og styre med.  Da hadde det  ikke vært kult og vært meg. Når jeg allerede en månede før sier at da og da for jeg penger, og at jeg er overbevist. Men nå vet jeg det til evt en annen gang. Bedre at jeg skal vite at det kan gå sånn enn at jeg ikke hadde visst om det, sånn som nå. Hmmmm….

Men for all del klager ikke på pengene(men de kommer mest sannsynlig ikke fra lånekassen i det hele tatt), men på lånekassen. humhum Egentlig så klager jeg ikke heller, bare gi litt utrykk for hva jeg mener.
Men jeg er ferdig nå.
^^

Én kommentar til “Lånekassen merkelige? Vil påstå det”

  1. Stipend til utstyr. Må være til fiskeutstyr. Sånne penger er ganske morsomme, selv om det eventuelt tar litt tid før utstyrsstipendpengene kommer…
    At en ferdigbehandlet sak blir ubehandlet når dokumentene sendes for signering og bekreftelse, er en ganske artig vri på saksbehandling, egentlig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: